Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.
0 yorumlar admin

Sosyal psikoloji insan davranışlarının toplum tarafından nasıl etkilendiğini inceler. Toplumsal olayları ve insanları algılayış biçimimiz sosyal psikolojinin bir konusudur. Çevremizi ve insanları nasıl etkilediğimiz aynı zamanda da onlardan nasıl etkilendiğimizi inceler. Kendimizi ve dünyayı algılama şeklimiz davranışlarımızı ve inançlarımızı belirlemede etkilidir.

Sosyal psikolojinin çalışma konularına örnek olarak sosyal kimlik, toplumsal cinsiyet, tutumlar, önyargı, ayrımcılık, gruplar içinde davranış, kültür ve değerler, siyaset psikolojisi gibi konuları verebiliriz.

Sosyal psikoloji alanı sadece bireyin davranışa odaklanmaz, birey ve toplumun etkileşimi üzerinde çalışır. Toplum bireyin tutumlarını hangi durumlarda nasıl etkiler? Bireyin topluma etkisi hangi şekillerde olur?

Pandemi, doğal afet, terör gibi toplumun büyük bir kısmını derinden etkileyen önemli olaylarda sosyal psikologların çalışmaları önem taşır.

Sosyal Psikologlar Nerelerde Çalışır?

Sosyal psikologlar genellikle akademik ortamlarda çalışmalarını yürütürler. Bunun dışında reklamcılık ve pazarlama, siyaset, insan kaynakları, kamu ve diğer özel sektör alanlarında da çalışabilirler.

Sosyal Psikolog Nasıl Olunur?

Sosyal psikolog olabilmek için sosyal psikoloji alanında yüksek lisans yapmak gereklidir.

STJ. PSK. CEMRE BAYTOK